matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
K:
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x) = x
2
+ |log
2014
x| *log
x
2014 pomocy wiem, że
1
log
x
2014=
log
2014
x
|log
2014
x|
czyli f(x)= x
2
+
log
2014
x
f(x) { x
2
+ 1 gdy log
2014
x ≥0 x
2
− 1 gdy log
2014
x <0 ale nie wiem co dalej : (
4 lut 20:53