matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
mnjak:
∫
x
3
+x+1
√
x
2
+1
dx= licznik; x
3
+x+1 mianownik:
√
x
2
+1
zaczełam tak:
x
3
+x+1
√
x
2
+1
= A
√
x
2
+1
+(Ax+B)
1
2
√
x
2
+1
*2x+λ
dx
√
x
2
+1
/*
√
x
2
+1
A=0 B=1 λ=1 czy jak narazie robie dobrze
4 lut 20:27