matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Łukasz:
e
x
dx
∫
do zrobienia przez podstawienie ale nie potrafię znaleźć odpowiedniego
e
2x
+1
podstawienia
4 lut 20:05
Ada:
e
x
= t e
x
dx = dt
dt
I = ∫
t
2
+1
4 lut 20:11
Łukasz:
a jeszcze takie coś ∫sin
3
xdx ,również przez postawienie
4 lut 20:34