rownanie z wartoscia bezwzgledna i parametrem
maturzystka ;): Dana jest rownanie |mx|+|x|=4 z niewiadoma x
a) rozwiaz rownanie dla m=2
b) dla jakich wartosci parametru m rownanie ma rozwiazania?
4 lut 19:45
Eve: z a) sobie chyba poradzisz?
4 lut 20:00
Eve: w b) rozpatrz 2 przypadki x≥0 i x<0
4 lut 20:01
Mila:
a) |2x|+|x|=4
2|x|+|x|=4
3|x|=4
b)|m|*|x|+|x|=4
|x|*(|m|+1)=4, |m|+1>0 dla m∊R
m∊R
4 lut 20:03
maturzystka ;): o boooze sorki literowke strzelilam w rownaniu ja bardzo przepraszam
powinno byc |mx|+|m|=4
jeszcze raz sorry
4 lut 20:21
maturzystka ;): hehehhehheheh mozesz b jeszcze raz napisac? plisss
4 lut 20:23