matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc nie jestem w tym dobry
Irek:
W pudełku znajduje sie 10 piłeczek 3 białe i 7 czarnych . Z pudełka losujemy kolejno 2 piłeczki bez zwracania.Oblicz prawdopodobieństwo ,że obie będą czarne
4 lut 19:06
Janek191:
10
2
10 !
9*10
I Ω I =
=
=
= 45
2 * 8 !
2
7
2
I A I =
= ...
I A I
P( A) =
= ...
I Ω I
4 lut 19:19
Irek:
dzięki
4 lut 19:22
Irek:
a na podstawie jak by to można rozwiązać
?
4 lut 19:22