matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwqwqw
mayer:
Jeśli log
2
3 = a, to log
6
3 równa się :
1
a) 1 +
a
a
b)
a+1
1
c)
a+1
a
d)
a − 1
ktoś rozpisze i wytłumaczy?
4 lut 18:54
Eve:
log
2
3
log
6
3=
log
2
6
log
2
6=log
2
2*3=? dalej ty
4 lut 18:59
incerjesuju:
a
bodajze
1+a
gdyż 2
a
=3 ergo
alog
2
2
a
a
log
6
2
a
=
=
=
log
2
6
log
2
2+log
2
3
1+a
4 lut 19:01
pigor:
.. np. tak : niech log
6
3=x =? ⇒ 6
x
=3 i log
2
6
x
=log
2
3 ⇔ xlog
2
(2*3)=a ⇔
a
⇔ x(log
2
2+log
2
3)=a ⇒ x(1+a)=a ⇒ x=
odp.
b)
1+a
4 lut 19:04