matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Łukasz:
e
−2x
−4
∫
e
−x
+2
rozbiłem na dwie całki i nie jestem pewny co dalej mam zrobi. Doszedłem do takiej
e
−2x
1
postaci:∫
−4∫
, mogę 2 z mianownika wyrzucić przed znak całki?
e
−x
+2
e
−x
+2
4 lut 18:16
ela:
Masz dobrze
5 lut 15:10
J:
dt
w obydwu przypadkach podstaw: e
−x
+ 2 = t , dx =
t
5 lut 15:19
J:
dt
..sorry .. dx = −
t
5 lut 15:20