Algebra
MoNia: Hej, mam do was zadanie ale nie do rozwiązania. Chciałabym żebyście mi pomogli tylko w
opisaniu jak to zadanie zrobić

bardzo proszę
W zależności od wartości parametru α zbadać ilość rozwiązań układu, i ilość parametrów od
których rozwiązania zależą. Zadanie rozważyć nad ciałem ℛ i nad ciałem ℚ.
4 lut 16:31
daras: to jest jakaś algebra abstrakcyjna
jak mi powiesz do czego to byłoby ewentualnie potrzebne to..może pomyślę
4 lut 16:41
Janek191:
Trzeba napisać ten układ równań, bo tutaj nie ma jasnowidzów
4 lut 16:48
MoNia: Aaa zapomniałam

αx−y+z=α
2x−2y+α=1
−x+αy−z=−1
4 lut 18:10
Janek191:
Oblicz wyznacznik W itd.
4 lut 18:12
MoNia: ITD czyli
4 lut 18:31
MoNia: Naprawdę nikt nie może mi pomóc?
4 lut 22:23
4 lut 22:25
Jankes: siusiu robisz jeszcze na nocniczku czy nie ? tak pytam z ciekawości
4 lut 22:27