matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odległość punktu
kamil:
cześć, czy ktoś mógłby pomóc mi to rozwiązać lub naprowadzić Obliczyć odległość punktu Q = (−2, 0, 1) od płaszczyzny: π : x = 2 + t, y = s − 2t, z = 1 − s (s, t ∈ R).
4 lut 15:36