matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Lulek1996:
Pewien skończony zbiór A ma 10 podzbiorów trójelementowy. Ile elementów ma zbiór A ? czy to jest 30? bo jakoś za łatwe mi się wydaje.
4 lut 13:21
Qulka:
n
3
=10
4 lut 13:23
Qulka:
n=5
4 lut 13:24
J:
n
3
i słusznie...
= 10 ( zakładamy,że elementy zbioru są rozróżnialne )
4 lut 13:25