matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Icky:
Jak to rozwiązać?
2x
2
(cos(
)'
3x+1
4 lut 11:08
J:
f'(x) = −sin(U)*(U)' = ... ułamek: wzór na pochodną ilorazu funkcji ..
4 lut 11:10
Icky:
2x
2
4x
Czyli wynik to −sin(
*(
) ?
3x+1
3
4 lut 11:15
J:
nie...zła pochodna ułamka ...zastosuj wzór na pochodną ilorazu funkcji..
4 lut 11:18
bezendu:
2x
2
y=cos(
)
3x+1
2x
2
y'=[cos(
)]'
3x+1
2x
2
2x
2
y'=−sin(
)*(
)'
3x+1
3x+1
2x
2
(2x
2
)'(3x+1)−2x
2
(3x+1)'
y'=−sin(
)*
3x+1
(3x+1)
2
2x
2
6x
2
+4x
y'=−sin(
)*
3x+1
9x
2
+6x+1
4 lut 11:18
Icky:
Danke.
4 lut 11:25