x | ||
∫ | dx= | |
2x+1 |
dx | ||
∫ | = | |
x(ln2x−1) |
x2 | ||
∫ | dx= przez dzielenie licznika przez mianownik dochodzę do = ∫ 1dx − | |
x2+6x+9 |
6x+9 | ||
∫ | i w tej drugiej całce delta = 0 i pytanie : jak będzie wyglądał rozkład na | |
x2+6x+9 |
6x−9 | a | B | ||||
czynniki ? czy tak: | = | + | ? | |||
(x−3)2 | (x−3) | (x−3)2 |
1 | 1 | |||
b) x = | (2x+1) − | |||
2 | 2 |
1 | ||
c) podstawienie: lnx = t , | dx = dt | |
x |
A | Bx+C | |||
rozkład: | + | |||
x+3 | (x+3)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |