matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat
panpawel:
π
ABCD jest kwadratem i ∡PAB=∡PBA=
24
Jak obliczyć kąt PDC?
4 lut 09:30
panpawel:
π
mam na myśli kąt 15 stopni, ale nie mogłem znaleźć znaczka stopni
24
4 lut 09:33
Qulka:
tg 15° = x/a
2a−x
tgα =
= 2− x/a =2− tg 15°
a
4 lut 09:40
panpawel:
dzięki wielkie
4 lut 09:55