prawdopodobieństwo
WujekRespo: Wiadomo, iż P(A) = 0,5, P(B') = 0,3 i P(A∪B) = 0,9
OBLICZ:
P(A∪B')
23 lis 22:01
WujekRespo: zapomniałem dodac: Pomocy!
23 lis 22:02
Eta:
Nie widzę tch znaczków:
czy jest tak?
P( A U B) = 0,9
i masz obliczyć P( A ∩ B') ..... tak? czy inaczej , napisz bo nie
wiem?
To Ci pomogę.
24 lis 00:12
Eta:
Godzio
mam prośbę : odczytaj mi te znaki i napisz za pomocą n i U
czyli gdzie jest suma a gdzie cz. wspólna

bo u mnie jest tylko kwadracik i tego nie widzę
24 lis 01:16
24 lis 01:25
Godzio: ok juz pisze
24 lis 01:30
Godzio:
P(A) = 0,5
P(B')=0,3
P(AUB)=0,8
Oblicz: P(AUB')
24 lis 01:31
Godzio: ja już lece Dobranoc
Eta miłych snów
24 lis 01:39
Godzio: jak coś to obie sumy są
24 lis 01:39
Bogdan:
Dzień dobry.
P(A) = 0,5, P(B') = 0,3 i P(A∪B) = 0,9
P(B) = 1 − P(B') = 0,7, P(A∩B') = P(A∪B) − P(B) = 0,2
P(A∪B') = P(A) + P(B') − P(A∩B') = 0,5 + 0,3 − 0,2 = 0,6
albo
P(A∪B') = 1 + P(A) − P(A∪B) = 1 + 0,5 − 0,9 = 0,6 (tutaj zbędna jest dana liczbowa P(B') )
24 lis 09:48
Nikka: a skąd wynika, że P(A∩B') = P(A∪B) − P(B)
24 lis 10:50