matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzanie równania
grzywkens:
Sprawdź, że dane równanie nie ma rozwiązania:
cosx
= 0
1+tgx
3 lut 22:20
Saris:
cosx=0 ⇔ x=π/2+2kπ tg(π/2+2kπ)= nie istnieje Zatem nie ma rozwiązania.
3 lut 22:27