matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
gość:
2
x
∫
dx Obliczyć metodą podstawiania. Ktoś pomoże z podstawieniem za t i dt?
√
1−4
x
3 lut 19:57
razor:
t = 2
x
dt = 2
x
ln2
3 lut 20:04
gość:
i jak to mam podstawić do całki?
3 lut 20:06
razor:
1
dt
=
∫
ln2
√
1−t
2
3 lut 20:09