matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Maturzysta:
Witam. Jeśli mam zadanie "Wyznacz ciąg arytmetyczny.." Wyznaczam a
1
i r czy wzor na a
n
? Pozdrawiam.
3 lut 19:57
5-latek:
a
1
,r i wzor na a
n
3 lut 20:00
Maturzysta:
W odp tez podaje wszystko? Odp.: a
1
=....; r=.....;a
n
=....?
3 lut 20:02