matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
Irek:
Wskaż poprawną wartosc funkcji trygonometrycznej kąta rozwartego α P (−4,3) − to ta prosta a ta prosta z tą strzałką to tam jest kąt α
3 lut 16:03
Eve:
równanie napisz
3 lut 16:08
Qulka:
tablice matematyczne dla maturzystów
sinα=y/r cosα =x/r współrzędna y=3 r=5 ( z pitagorasa ) sinα = 3/5 cosα=−4/5
3 lut 16:08
Qulka:
oczywiście współrzędna x = −3
3 lut 16:09
Irek :
ok dzięki
3 lut 16:09