calka
przep: ∫ ex(−2) dx
Jak się za to zabrać? Tak, −2 jest wykładnikiem potęgi o podstawie x.
3 lut 13:51
przep:
2
∫ e
x dx
ciezko to zapisac
3 lut 13:53
przep: wersja finalna:
−2
∫ ex
3 lut 13:54
razor: ∫ex−2 ? najpierw sprawdzić czy dobrze przepisane
3 lut 13:55
przep: ok teraz juz ostatnia na pewno
−2
∫ ex dx
3 lut 13:55
przep: @razor
o to wlasnie chodzilo
3 lut 13:56
J:
= ∫e−2lnxdx .... i dwukrotnie przez części ....
3 lut 14:00
razor: J: chyba nie
3 lut 14:02
J:
racja, nie pomaga...

, bo jest + przed całką i przeniesienie zeruje lewą stronę...
3 lut 14:06
razor: e−2lnx = elnx−2 = x−2 a nie ex−2
3 lut 14:13
J:
fakt ... poniosło mnie...
3 lut 14:17
kuj: ktokolwiek?
3 lut 15:54
kuj: bump
3 lut 19:13