matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość trygonometryczną. Podaj konieczne założenia.
Apocalipto:
2
x
x
+ 2ctg(2x) = ctg(
) − tg(
)
sin(2)
2
2
3 lut 13:33
Eta:
2
2cos(2x)
2(1+cos(2x)
L=
+
=
=
sin(2x)
sin(2x)
2sinx*cosx
2cos
2
x
cosx
x
x
cos
2
−sin
2
(
)
2
2
=
=
= 2
=
sinx*cosx
sinx
x
x
2sin
*cos
2
2
x
x
= ctg
−tg
=P
2
2
przy założeniach : sinx≠0 i cosx≠0
3 lut 13:57
Apocalipto:
Wielkie dzięki
3 lut 15:14