matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz piąty wyraz ciągu geometrycznego.
Sara1888:
√
2
, 4−
√
2
, ... .
3 lut 12:03
Eve:
4−
√
2
q=
licz
√
2
3 lut 12:05
Eta:
√
2
*q= 4−
√
2
/*
√
2
2q= (4−
√
2
)*
√
2
⇒ q=.........
3 lut 12:19