matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór ogólny ciągu arytmetycznego (a_n) wiedząc, że
Sara1888:
9 a
5
+ 4 = a
1
3
a
1
3 = 13 a
5
3 lut 12:00
J:
13a
5
= 9a
5
+ 4 ⇔ 4a
5
= 4 ⇔ a
5
= 4 .. dalej sama ...
3 lut 12:02
J:
upss... a
5
= 1...
3 lut 12:02