Dana jest macierz przepływów międzygałęziowych pewnego systemu gospodarczego.
Lukasz: Dana jest macierz przepływów międzygałęziowych pewnego systemu gospodarczego.
| 30 30 10|
[yij]= | 60 10 20|
| 15 20 5|
oraz wielkości produktów krańcowych:
y1=80, y2=10, y3=10
a)Jakie są wartości produkcji globalnych poszczególnych gałęzi?
b)Znaleźć macierz współczynnikóg kosztów.
a) doszedłem do tego, że wartości produkcji globalnych wynoszą:
cały pierwszy wiersz+80 | 150|
cały drugi wiersz+10 | 100|
cały trzeci wiersz+10 | 50|
b)? Tutaj nie wiem jak się za to zabrać, jakieś wskazówki?
3 lut 11:29
Lukasz: Ponnawiam prośbę.
3 lut 13:28
Lukasz: Ponnawiam prośbę.
3 lut 14:33
Lukasz:
3 lut 16:23
Lukasz:
3 lut 17:35
Lukasz:
3 lut 18:26