matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
plem:
Oblicz a3 ciągu geometrycznego, gdzie a2=7, a5=56
3 lut 08:55
Eve:
a
2
=a
1
q=7 a
5
=a
1
q
4
=56 rozwiąż układ i znajdź q
3 lut 08:58
J:
a
5
= a
2
*q
3
a
3
= a
2
*q
3 lut 08:59