matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż równość
franco:
3
√
6
√
2
+10
−
√
3
=1
3 lut 03:02
Janek191:
6
√
2
+ 10 = ( 1 +
√
3
)
3
więc
3
√
6
√
2
+ 10
−
√
3
= (1 +
√
3
) −
√
3
= 1
3 lut 08:01