Witam, w zadaniu chodzi o policzenie całki, a raczej pola ograniczonego 3 funkcj
Marcin: Polecenie banalne, zabranie się za nie niekoniecznie. Policz pole obszaru ograniczonego
funkcjami. y = 2x , y = 2−x , y = 1/2
Rysunek mam sporządzony, ale nia wiem jak to obliczyć, co przyjąć za co.
3 lut 00:07
Qulka:

całka od −1 do 0 z (2
x −1/2 ) plus całka od 0 do 2 z 2
(−x) −1/2
3 lut 00:10
Marcin: Dziękuję

ΔΔ
3 lut 00:14
Marcin: a druga zdaje sie ze od 0 do 1
3 lut 00:15
Qulka: tam miała być całka od 0 do 1 ..ale to chyba widać
3 lut 00:15
Qulka: właśnie
3 lut 00:15