matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
Lola:
Prostopadłościenne akwarium wypełnione całkowicie wodą ma masę 108 kg. Wypełnione do połowy: 57kg. Jaką masę ma puste akwarium ?
23 lis 20:54
Godzio:
x−waga akwarium y=waga wody x+y=108
1
x+
y=57 −
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 0,5y=51 y=102 x=
6
23 lis 20:56