matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Ala:
x
2
−16
limx→4
x
2
−4x
2 lut 21:56
Ala:
HELP
2 lut 22:00
Paweł:
(x−4)(x+4)
x+4
8
lim
x→4
= lim
x→4
=
= 2
x(x−4)
x
4
2 lut 22:00
Ala:
Super dzięki
2 lut 22:03