matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosiłbym o wyliczenie tej całki przez postawienie
rysiekkk :
sin
2
x*cosx
∫
1+sin
3
x
2 lut 21:41
ICSP:
t = sinx
2 lut 21:43
J:
t
2
1
sinx = t , cosxdx = dt .... = ∫
dt =
lnI1+t
3
I + C
1 + t
3
3
2 lut 21:44
rysiekkk :
t
2
A nie powinno być
+lnltl
2
2 lut 22:01
rysiekkk :
Co zrobiłeś z tym t
2
w liczniku
?
2 lut 22:02
J:
f'(x)
korzystasz ze wzoru: ∫
dx = lnIf(x)I + C
f(x)
3 lut 08:44