Oblicz połowę sumy potęg
Zaratustra: Połowa sumy 428 + 428 + 428 + 428 jest równa:
A. 230
B. 257
C. 263
D. 2112
2 lut 21:26
Krystek: 4*(22)28=
2 lut 21:29
J:
| | 4*428 | | 22*256 | | 258 | |
= |
| = |
| = |
| = 257 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
2 lut 21:31
Eta:

+

+

+

= 4

Połowa z czterech jabłek = 2

2*4
28=2
57
2 lut 21:37
Zaratustra: K, dzięki wielkie, bo miałem straszną zagwozdkę
2 lut 21:37
Eta:

2 lut 21:40
J:
to jest siła jabłka w matematyce...
2 lut 21:41
Eta:
A Ru... cy nie chcą
2 lut 21:43
J:
..ich problem...
2 lut 21:44