pochodne
Ada: f(x,y) = e
−x2+2x+y2
| ∂ f | | ∂ (−x2+2x+y2) | |
| = |
| e−x2+2x+y2 = |
| ∂ x | | ∂ x | |
(−2x+2)e
−x2+2x+y2
| ∂ f | | ∂ (−x2+2x+y2) | |
| = |
| e−x2+2x+y2 = 2ye−x2+2x+y2 |
| ∂ y | | ∂ y | |
2 lut 19:35
Eve: dobrze
2 lut 19:41
Janek191:
2 lut 19:43
Gray: Cześć
Eve. Skąd wiesz jaka była treść?

A jeżeli
Ada planowała napisać coś takiego:
"widziałam takie rozwiązanie, ale uważam, że nie jest ono poprawne. Jeżeli mam rację, proszę
niech ktoś przytaknie i napisze, czy dobrze rozumuję" ?
2 lut 19:48
Eve: hejka
Gray ja już się tu tyle naczytałam, że mam nadzieje słusznie się domyślam, weź
spójrz na nasze poranne rozważania z Hugo, czy mu przypadkiem nie zepsułam tego egzaminu
2 lut 19:51
Gray: Patrzyłem

Jest OK. Trochę tylko nie rozumiałem, dlaczego na siłę chciałaś (jesteś kobietą?)
ten czwarty wektor skądś wytrzasnąć.
2 lut 19:56
Ada: Nie, Ada rozwiązała zadanie komuś innemu, bo tu jest łatwiej niż na facebookowej grupie
wsparcia pisać matematykę.
Mam nadzieję, że to nie jest nadużycie
2 lut 20:26