w którym z podanych ciągów setny wyraz jest równy 1
Ramzes: a) an=(−1)3n+1
help
2 lut 19:00
Eve: widzę 1 ciąg?
2 lut 19:01
Ramzes: no tak
2 lut 19:04
Janek191:
Pewnie miało być:
an = ( − 1) 3 n + 1 ?
2 lut 19:05
Janek191:
Pewnie miało być:
an = ( − 1) 3 n + 1 ?
2 lut 19:05
Ramzes: bo chyba to sie podstawia ale nie wiem jak i co
2 lut 19:11
Ramzes: no dokładnie janek
2 lut 19:12
Janek191:
Setny wyraz tego ciągu jest równy
a
100 = ( −1)
3*100 + 1 = ( − 1)
301 = − 1, bo wykładnik jest liczb nieparzystą
2 lut 19:15
Ramzes: a zapomniałam nie jeden ciag tylko jeszcze są
b) bn=(−1)2n+1
c) cn(−1)n−2
d) dn=(−1)n
sorki s
2 lut 19:16
Janek191:
d)
d100 = ( − 1)100 = 1 bo wykładnik jest liczbą parzystą.
2 lut 19:21
Ramzes: a co z ,,c ''
2 lut 19:23
Eve: no i własnie dlatego widziałam tylko 1

na litość to nie zgaduj−zgadula
2 lut 19:24
Ramzes: wiem przepraszam zle popaczyłam moja wina ale co z c jak bys mogła ?
2 lut 19:27
Eve: −1−2=−3 i 1−2=−1 więc nie będzie nigdy =1
2 lut 19:29
Ramzes: okej dzieki bardzo

sory ze wprowadziłam cię w błąd z tymi ciągami dzięki jeszcze raz
2 lut 19:38
Eve: nmzc, każdemu zdarzy sie błąd
2 lut 19:39