Bardzo proszę o pomoc jak najszybciej
dumny: CZEŚĆ MAM DO ZROBIENIA KILKA ZADAŃ NA CITO RÓWNANIA WYMIERNE OTO TE ZADANIA:
1.Rozwiąż równanie.
a) x−3/x−2=x+3/x+2
b) x+1/2x−1 − 2/x = 0
2. Znajdź pierwiastki całkowite równania
a) x/−3 = −5/ x+2
b) x+1= 2− 2x/x−1
3.Rozwiąż równianie
d) 2x/2x+3 −1 = 2x/2x −3
e) 6/x −1 = 2/ x−1
2 lut 18:47
Metis: 1) Zapisz porządnie.
2) Wkład własny ?
2 lut 18:48
2 lut 18:49
dumny: nie wiem jak to zrobić to jak mam wkład własny napisać ?
2 lut 18:50
Eve:
a) przenosimy wszystko na lewo i sprowadzamy do wspólnego mianownika
2 lut 18:56
Eve: podobno było na cito

poszedł więc na zadane.pl
2 lut 19:37