mam problem z ciągami nie chce mi wyjść wynik ;/
holly : treść jest taka zapisz wyrazy .... i tamte mam a te nie wychodzą : a na dole 3m a drugi
przykład to a na dole m+k
i do tego podstawic ana dole n=2n2
w pierwszym przykładzie ma wyjsc wynik 18m2 a w drugim 2(m+k)2
2 lut 17:44
Eve: kompletnie nie wiem o co chodzi
2 lut 17:46
Janek191:
Napisz porządnie treść zadania, bo z tym i Banach by sobie nie poradził ?
2 lut 17:47
holly : okej treść zadania jest taka ; zapisz wyrazy a9 a11 aK+1 a3m am+k
i mam podstawić do tego 2n2 i teraz tak a9 a11 ak+1 wychodzi mi z wynikami a te 2 ostatnie
przykłady to nie wychodza rozwiązecie i pomozecie
2 lut 17:51
Eve: a jakis wzór do tego?
2 lut 17:53
holly : no ten 2n2 i te 2 przykłady mam podstawic do tego oto wzoru
2 lut 17:55
Eve: czyli tak do a3m masz podstawic 2n2?
2 lut 17:58
Eve: no to wszystko jasne: a3m=2*(3m)2=2*9m2=? teraz dobrze?
2 lut 17:59
Eve:
am+k=2*(m+k)2
2 lut 18:00
Janek191:
a3m = 2*( 3m)2 =2*9 m2 = 18 m2
2 lut 18:01
holly : no dobrze okej
2 lut 18:01
holly : dzieki
2 lut 18:02