matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
arcsin x = arccos y
Yeti:
Proszę o pomoc
Jeśli arcsin x = arccos y to x=−y?
To tak na logikę ale nie wiem z jakiej to strony ugryźć żeby to rozwiązać
2 lut 16:14
Yeti:
wie ktoś?
2 lut 16:29
Eve:
nie, to y=
√
1−x
2
2 lut 16:33