Funkcja Potegowa
Carlos2: Nastepujacych przykladow nie udalo mi sie rozwiazac. Prosza o rozwiazanie badz tez podanie
sposobu na ich zrobienie. Na koncu zamieszczam wynik (rzecz jasna ze zbioru).
Oblicz 1.
√5−2√6 * (3+2√21/2) , =1
Wykaż ze: 2.
3√7+5√2 − 3√5√2 −7 = 2 [7 jest tylko pod ,,glownym,, pierwiastkiem]
Doprowadz do najprostszej postaci 3.
(1+x−1)−2 − (1−x−1)−2 , =4x3/ (x2−1)2
Rozwiaz: 4.
x+2=2√x√x−1 +2 [2 jest tylko pod ,,glownym,, pierwiastkiem]
Rozwiaz: 5. √10+x + √10−x <6
23 lis 19:19
Carl: Pomoze ktos ?
25 lis 21:03
Carl2: ?
28 lis 15:51
ale jaja: √223+34
28 lis 15:52