aaa
qazwsx:
co to są parametry A, B ,C?
2 lut 16:02
Eve: parametr zazwyczaj oznacza liczbę
2 lut 16:05
ledzeppelin23: Wygląda jak równanie odcinkowe płaszczyzny , gdzie a= −D/A , b=−D/B , c=−D/C , równanie
płaszczyzny: Ax + By + Cz + D = 0 .
2 lut 16:05
qazwsx: Wiem że parametry są zazwyczaj liczbą chodzi o to że jest to zadanie zamknięte

Pytanie tak
jak powiedziałem a możliwe odpowiedzi takie: (tylko jedna poprawna)
a. Składowe wektora prostopadłego do płaszczyzny o tym równaniu
b. Składowe wektora kierunkowego prostej o tym równaniu
c. Punkty przecięcia osi przez płaszczyznę o tym równaniu
2 lut 16:08
ledzeppelin23: odp: a
2 lut 16:10
qazwsx: ok dziękuje
2 lut 16:11