...
lim: | | f '(x) | |
Witam. Mam problem, mianowicie: wzór na ∫ |
| dc= 2√f(x)+C stosujemy w całce |
| | √f(x) | |
niewymiernej gdy mamy alfę i betę do obliczenia? i nieważne czy a>0 czy a<0
2 lut 15:58
lim:
Δ=−16
Δ<0
α=−2
β=−6
| | 2x−6 | | 1 | |
(*)= −2∫ |
| dx −6∫ |
| dx= |
| | √x2−6x+13 | | | |
−4
√x2−6x+13−6ln|x−3+
√x2−6x+13
2 lut 16:22
lim: +C
2 lut 16:23
lim: czy będzie po prostu −2(..)−6(...)+C?
2 lut 16:24
lim: Pomoże ktoś?
2 lut 17:12
lim: W wymiernej gdy robimy pochodną z mianownika nie stosujemy tego wzoru, prawda?
2 lut 17:14