matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciagu
kamil:
granica ciagu (9n+3)/(3n+2(sqrt(n)))
2 lut 14:41
pigor:
...,
9n+3
n(9+
3
n
)
lim
n→
∞
= lim
n→
∞
=
3n+2
√
n
n(3+
2
√
n
)
9+
3
n
9+0
= lim
n→
∞
=
=
3
. ...
3+
2
√
n
3+0
2 lut 14:49
kamil:
dziękuję slicznie
2 lut 14:53