matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
mikro:
obliczyc pochodną: f'(x)=(lnx)
2
Proszę o pomoc. Z góry dziekuje
2 lut 14:27
J:
1
f'(x) = 2lnx*
x
2 lut 14:28
pigor:
..., = 2lnx*(lnx)'= 2lnx*
1
x
=
2
x
lnx .
2 lut 14:30