matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trójkąta
P:
Oblicz pole trójkąta ABC, w którym |AB| = 12, |CD| = 4 i ∡α=120
2 lut 12:54
Eve:
przyległy do niego ma 60
0
zatem wysokość 2
√
3
2 lut 13:02
P:
A! no tak : ) Dzięki
2 lut 13:06
Eve:
2 lut 13:35