matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Log
wikimiki:
Hej, mam do rozwiązania zadanie i zastanawiam się, w jaki sposób z tego: (9
√
3
)
x
=
1
3
otrzymano to: 3
2
1
2
x
=3
−1
2 lut 10:49
J:
1
bo: 9
√
3
= 3
2
*3
1/2
= 3
5/2
oraz
= 3
−1
..
3
2 lut 10:52