matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysować zbiór
magda:
Narysować zbiór {z∊ℂ : Im(z
1
− 2i) = 3} gdzie z
1
to liczba sprzężona, z
1
=a−bi
2 lut 00:11
pigor:
... , widzę to tak : Im(a−bi−2i)=3 ⇔ Im(a−(b+2)i)=3 ⇒ b+2=3 ⇒ b=1 ⇒
z=
a+i=
(a,1)
.
2 lut 01:04