propocjonalnosc
Kasia 1gmin: 4l/h 35m3/rok
16l/h 140m3/rok
25l/h 220m3/rok
Czy istnieje proporcjonalnosc miedzy woda zuzyta w czasie godziny a woda uzyta w czasie roku?
jak to zrobic? dzieki
1 lut 21:39
Wojtek: 4l/h 35m3/rok
16l/h 140m3/rok
25l/h 220m3/rok
1l/h = 8,75m3/rok
Kazda powierzchnie podziel przez wode, np
35/4 = 8,75
140/16=8,75
220/25=8,75
Proporcja wynosi 1m3/rok = 1l/h
1 lut 21:42
Kasia 1gmin: 1l/h = 8,75m3/rok a to jest skad wziete?
1 lut 21:44
Kasia 1gmin: dzieki!
1 lut 21:44
Wojtek: W ostatnim tylko tam gdize masz 220m3/rok wychodzi Ci 8,8~, ale nie wiem czy jest to naprawde
wielka różnica
1 lut 21:45