.
ANONIM: SKOMPLIKOWANE, POMOCYY
ANONIM: W urnie pierwszej sa 4 losy wygrywajace i 6 przegrywajacych, zas w drugiej 6
wygrywających i 4
przegrywajace. Rzucamy szescienna kostka do gry: jezel wypadniemniej niz 3 oczka to bierzemy
los z pierwszej urny w przeciwnym wypadku z drugiej urny. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia
ze wyciagnięty los jest wygrywajacy.
23 lis 18:28
Eta:
Pomagam

..... narysuję "drzewko" ..... to troszkę potrwa
23 lis 18:37
ANONIM: a nie naruszajac oczywiscie twojej zyczliwosci nie wiesz jak zrobic to zadanie?
W pudełku znajduje się 10 kul białych i 8 kul czarnych. Losujemy 3 kule. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzen:
A− wylosowano 2 kule czarne
B− wylosowano co najmniej 2 kule czarne
23 lis 18:46
Eta:

Wylosowanie U
1 z prawdopodobieństwem =
26
' ' U
2 " " =
46
prawdopodob. wybrania losu wygryw. z U
1 =
410
" " " " U
2=
610
A −−− wybrano los wygrywający:
idąc po czerwonych gałazkach otrzymasz:
P(A) =
26*
410+
46*
610=......... dokończ
23 lis 18:54