szereg
Jacek: | | 2 | |
szereg geo spełnia warunki: a1=300, a4=2 |
| . Jaka jest suma tego ciągu? |
| | 5 | |
1 lut 20:39
5-latek: A co to jest szereg geo ?
1 lut 20:41
Jacek: nieskończony ciąg geometryczny
1 lut 20:44
5-latek: W matematyce piszse sie wszystko dokladnie (bez skrotow
To nie jest mowa (na ra , czy inna

Jaki jest wzor na sume tego ciagu ?
| | a4 | |
masz podane a1 , a q wyliczysz tak |
| =q3 to q= i masz wszystko do policzenia |
| | a1 | |
1 lut 20:47
Jacek: ok dzięki

już mam policzone dawno tylko nie byłem pewien czy q wyliczyłem dobrze
1 lut 20:49
5-latek: OK?
1 lut 20:50