matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ANONIM:
Rzucono kostke do gry i dwiema monetami. prawdopodobieswto, że wyrzucono dokładnie jednego orła i 6 oczek na kostce jest równe...?
23 lis 18:28
Eta:
IΩI= 6*2
2
= 24 A= { (6,O,R) ( 6,R,O)} IAI = 2 P(A) =
2
24
=
1
12
23 lis 18:34