matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygeometria
Roksi:
Jeżeli 30°≤α≤60, to ile jest równa najmniejsza wartość 2•cosα−1?
1 lut 20:09
irena_1:
30
0
≤α≤60
0
W tym zbiorze cosinus jest malejący
1
cos60
0
=
2
1
2*
−1=1−1=0
2
1 lut 20:10
Roksi:
Dlaczego podstawiłaś 60°?
1 lut 20:12