matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Milka:
granica przy x−>niskończonoć
e
x
x
2
1 lut 17:43
Janek191:
Stosujemy dwukrotnie regułę de l' Hospitala
e
x
e
x
e
x
lim
x→
∞
= lim
x→
∞
= lim
x→
∞
= +
∞
x
2
2 x
2
2 lut 08:45