matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
pw:
Całka ∫sin
2
x*cosx jak taką całkę policzyć ?
1 lut 16:40
Dawid:
metodą podstawiania t=sinx −dt=cosx
1 lut 16:47
pw:
czyli całka będzie tak wyglądała: −∫t
2
dt
1 lut 17:08
Dawid:
tak tylko pomyłka dt=cosx
1 lut 17:21
pw:
dziękuje
1 lut 18:04